Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιτέλους συμφωνία – ανακοινώθηκε μέσω twitter

ellada akropoli simaia arxeio

"Λευκό καπνό" έβγαλε μετά από 17 ώρες δραματικών διαπραγματεύσεων, αλλεπάλληλων διακοπών και επιμέρους διαβουλεύσεων η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες ανοίγοντας τον δρόμο για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της χώρας.


Την είδηση ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του twitter του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk κάνοντας λόγο για ομόφωνη συμφωνία. "Όλοι έτοιμοι να πάμε σε ένα πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική ενίσχυση".
Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν ενταθεί οι ενδείξεις υπέρ μιας συμφωνίας για την Ελλάδα, ύστερα από τις πολύωρες, πρωτοφανείς διαπραγματεύσεις σε επίπεδο αρχηγών-κρατών της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Charles Michel, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, την λέξη συμφωνία (agreement).
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, ανήρτησε επίσης στο twitter ότι πρόκειται για τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων στη διάρκεια της Συνόδου.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Bettel Xavier "τουήταρε" επίσης ότι "μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Η Ευρώπη είναι ισχυρή".
Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω του λογαριασμού του στο twitter ανακοίνωσε ότι ξεκινάει εκ νέου η Σύνοδος, με αναθεωρημένη συμβιβαστική πρόταση.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε μέσω του twitter ότι "η σύνοδος πρόκειται να ξεκινήσει... φαίνεται ότι έχουμε μια συμφωνία... η Ευρώπη αξίζει κάποια καλά νέα".
"Λευκό καπνό" έβγαλε μετά από 17 ώρες δραματικών διαπραγματεύσεων η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες ανοίγοντας τον δρόμο για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter