Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βέμπερ προς Τσίπρα: Είπατε ψέματα στους πολίτες σας

veber ELK

Σκληρή επίθεση εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα δήλωσε, πως ο κ. Τσίπρας «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι το συμβιβασμό» και πως «κι άλλες χώρες μπορούν να κάνουν δημοψηφίσματα».

«Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό. «Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» είπε.

«Σε ορισμένα κράτη μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα. Τι απαντάτε σε αυτούς τους λαούς;» συνέχισε ο Βέμπερ. «Άλλες χώρες έκαναν μεταρρυθμίσεις, η Λετονία το 2009 έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις χωρίς να καταφύγει σε δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Γκι Φερχόφσταντ: Οι έλληνες πολίτες θα «πληρώσουν τον λογαριασμό» σε περίπτωση Grexit

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ομιλία του επικεφαλής της ομάδας των φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ. «Κύριε Τσίπρα, αποδείξτε πως είστε ένας πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης», είπε στον έλληνα πρωθυπουργό, μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του:

«Είμαι θυμωμένος πραγματικά, συνεχώς μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν κάνετε προτάσεις». «Οδεύουμε ολοταχώς προς το Grexit και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter