Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: Δεν ήρθαμε να συγκρουστούμε – Θέλουμε λύση που να αποκλείει το Grexit

tsipras rrr

Προθεσμία μέχρι το πρωί της Παρασκευής, έχει η Ελλάδα από τους εταίρους προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, βάσει των οποίων θα κριθεί εάν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, για ένα νέο τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Χθες βράδυ κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και πως το Grexit δεν είναι επιθυμητό για γεωπολιτικούς λόγους, ενώ έχει τεθεί επί τάπητος το ελληνικό χρέος και αναζητείται λύση που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Η ελληνική πλευρά – κατά τις ίδιες πηγές πάντα είναι– ικανοποιημένη καθώς εξετάζεται ένα ενιαίο πακέτο προαπαιτούμενων, το οποίο περιλαμβάνει τόσο μια προ-ρύθμιση η οποία θα καλύψει τα άμεσα χρηματοδοτικά προβλήματα της χώρας για τις επόμενες 30 με 40 ημέρες και το οποίο θα λύσει το ζήτημα αξιοπιστίας, όσο και μια βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναζητεί δίκαιη, κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμη λύση που να αποκλείει το Grexit, που θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως τόνισε, «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προς μία βιώσιμη συμφωνία που θα αποκλείει το Grexit και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση, είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι από τις τοποθετήσεις των άλλων ευρωπαίων ηγετών συνειδητοποιεί ότι όλοι κατανοούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Δεν ήρθαμε να συγκρουστούμε, αλλά έχουμε γίνει εργαστήριο λιτότητας. Θα αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη. Σήμερα θα καταθέσουμε την πρότασή μας,π ου δεν θα έχει μέτρα ύφεσης»...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter