Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντ. Σαμαράς: Ανυπολόγιστη καταστροφή για πολλά χρόνια το «όχι»

samaras 543

Τη θέση ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα την οποία συγκροτεί η Ν.Δ. Το ΟΧΙ θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή, για πολλά-πολλά χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι:

ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ, καθώς και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, αν επικρατούσε το ΟΧΙ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή...

Ανέφερε ακόμη ότι η ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές, σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν και θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές...

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το ΝΑΙ θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter