Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Η ΕΚΤ θα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες έως την ημέρα του δημοψηφίσματος

EKT

Η στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς τις ελληνικές τράπεζες θα διατηρηθεί έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ήτοι έως τις 5 Ιουλίου του 2015, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.«Οι ελληνικές τράπεζες δύνανται να χρησιμοποιούν τη διαθέσιμη ρευστότητα της ΕΚΤ έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος» επισημαίνει αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση του ζητήματος. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ΕLA).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελληνικές τραπεζικές αρχές, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ζήτησαν την αύξηση του ELA κατά 6 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι μαζικές εκροές καταθέσεων. Ωστόσο, το αίτημα της Ελλάδας απορρίφθηκε από την ΕΚΤ, η οποία διατήρησε τον ELA στα 89 δισ. ευρώ.

«Δεν έχει νόημα να σταματήσουμε τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών, καθώς οι τελευταίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν την ΕΚΤ», εξηγεί ο αξιωματούχος. «Εάν παραμείνει αμετάβλητο για δύο ή τρεις εβδομάδες, δεν επιφέρει καμία διαφορά» συμπληρώνει. «Μετά το δημοψήφισμα, θα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για το πού θα κατευθυνθούν τα πράγματα» καταλήγει ο αξιωματούχος.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter