Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Bloomberg: Προκαταρκτική συμφωνία μέχρι τις 3 Μαΐου αναζητά η Ελλάδα

eu greece 45j

Υπό την πίεση της ρευστότητας που αναμένεται να γίνει ασφυκτική από την επομένη εβδομάδα και σε μια προσπάθεια να επιδειχθεί πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού απομείωσης (haircut) των ελληνικών ενεχύρων, ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί έχουν θέσει την προσεχή Κυριακή 3 Μαΐου ως ορόσημο για μια προκαταρκτική συμφωνία. Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg, δεδομένου ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας από την επόμενη εβδομάδα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνάντηση αξιωματούχων της ευρωζώνης να επιδιώξουν εντατικές διαπραγματεύσεις από σήμερα Πέμπτη με στόχο προκαταρκτική συμφωνία μέχρι τις 3 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, στόχος θα είναι η υπογραφή συμφωνίας κατά την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

Το ίδιο δημοσίευμα εστιάζει στην απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, κάτι που όπως τονίζει είναι «παράγοντας κλειδί» στην άρση του αδιεξόδου.

«Αυτό ενδέχεται να δώσει το σήμα ότι η κυβέρνησή του μπορεί επιτέλους να έχει τη βούληση να πράξει όσα απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια στήριξης», σημειώνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter