Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση των Ευρωπαίων εργοδοτών υπέρ της Ελλάδας

fessas daskalopoulos 1212

Κάλεσμα προς τους συμμετέχοντες στο Eurogroup να προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία με την Ελλάδα, στηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας και χρηματοδότησης της χώρας απηύθυναν οι Πρόεδροι της Businesseurope στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας.

Οι Ευρωπαίοι εργοδότες πίεσαν να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής πλευράς με στόχο να δημιουργηθεί ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προωθήσει τις επενδύσεις και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, επισήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον αβεβαιότητας και προκλήσεων και δήλωσε αισιόδοξος ότι μια άμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας θα προσδώσει την αναγκαία ώθηση για να φύγουμε μπροστά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Στην παρέμβαση του ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΒ και Αντιπρόεδρος της Businesseurope Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η αναθεώρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα έχει σήμερα καταστεί αντικειμενικά επιβεβλημένη, ωστόσο αυτό το λογικό αίτημα δύο διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έπεσε στο κενό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως θεωρεί απολύτως εφικτή μια συμφωνία, η οποία «θα γίνει πράξη όσο πιο γρήγορα οι δύο πλευρές επικεντρωθούν στα πολλά υπάρχοντα σημεία σύγκλισης» ενώ τόνισε ακόμη ότι "τώρα που η Ευρώπη έφτιαξε την υποδομή για να βάλει την κρίση οριστικά πίσω της, δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν αντιλήψεις που θα θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για όλη την Ευρώπη».

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter