Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

20° Banking Forum: Καταλύτης εξελίξεων το κορυφαίο γεγονός τραπεζικής επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας

varoufakis 4

Το Banking Forum κλείνει εφέτος μία εικοσαετία διαρκούς και επιτυχημένης παρουσίας στο επιχειρηματικό και τεχνολογικό γίγνεσθαι των τραπεζών. Πραγματοποιείται στις 21 & 22 Απριλίου 2015 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναζήτηση του επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το νέο περιβάλλον ρύθμισης και εποπτείας των τραπεζών στην ευρωζώνη, ο ρόλος της καινοτομίας στον τραπεζικό χώρο από επιχειρηματική και τεχνολογική σκοπιά, οι προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, καθώς και οι μεγάλες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες. Τα θέματα αυτά θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τόσο από την επιχειρηματική όσο και την τεχνολογική τους διάσταση.

Επίσημος ομιλητής το βράδυ της 1ης ημέρας του Συνεδρίου είναι ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τη 2η ημέρα θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Χρήστος Γκόρτσος.

Η πρώτη ενότητα του Συνεδρίου θα ασχοληθεί με τον επαναπροσδιορισμό των μοντέλων πληρωμών στοχεύοντας στη βελτίωση των εσόδων των τραπεζών μέσω της διαφοροποίησης, με ταυτόχρονο έλεγχο του κόστους και βελτίωση της διαχείρισης των κινδύνων και της ρευστότητας.

Τη δεύτερη ενότητα θα απασχολήσει η ψηφιακή τραπεζική που μετασχηματίζει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και οδηγεί τις τράπεζες στη δυναμική ηλεκτρονική παρουσία τους, δημιουργώντας έτσι έναν από τους πιο καινοτόμους, συνεργατικούς και κερδοφόρους οικονομικούς κλάδους. Η τρίτη ενότητα θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην καινοτομία των τραπεζικών λειτουργιών. Το Banking Forum θα κλείσει, όπως είθισται, με panel ανωτάτων στελεχών τραπεζών.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται στις διοικήσεις των τραπεζών, σε ανώτατα στελέχη τραπεζικών οργανισμών που έχουν την ευθύνη χάραξης τόσο της επιχειρηματικής στρατηγικής όσο και αυτής για την πληροφορική, στα ίδια τα στελέχη πληροφορικής των τραπεζικών οργανισμών, σε εταιρίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό χώρο καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Χορηγοί του 20ου Banking Forum είναι εταιρείες Accenture, B-Logica, ICAP, IBM, EY, Qualco, Mellon Group of Companies, Microsoft και Uni-systems. Χορηγοί Επικοινωνίας: Adbusiness, COM Today, Οι ισχυροί της ελληνικής οικονομίας, Retail Business, Manager, Freemoney Η Καθημερινή. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: BusinessNews.gr, Advertising.gr, Euro2day, Sofokleousin.gr. Τηλεοπτικός Χορηγός: SBC TV.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter