Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters: Προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών από το EWG

euro keno

Το Euro Working Group έδωσε προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μια βελτιωμένη λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παρά την τελευταία έκκληση των ελληνικών αρχών για ρευστότητα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους. "Από την ελληνική πλευρά υπήρχε μια ισχυρή δήλωση ότι η κατάσταση της ρευστότητας γίνεται πολύ κακή και υπήρχε ένα αίτημα να απελευθερωθεί κάποιο είδος στήριξης πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Απριλίου", αναφέρει ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

"Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα μπορούσε να γίνει αυτό – δεν υπάρχει προθυμία για την παροχή υποστήριξης πριν υπάρξει κάποια πρόοδος όσον αφορά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων", αναφέρει ο αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης δεν πείστηκαν πως το πρόβλημα ρευστότητας είναι τόσο σοβαρό όσο είχε περιγράψει η Αθήνα, ενώ ορισμένοι υποπτεύθηκαν μια προσπάθεια να εκφοβιστούν οι πιστωτές προκειμένου να απελευθερώσουν κάποια κεφάλαια.

Οι πιστωτές της Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν την πλεονεκτική τους θέση για να πιέσουν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη καθυστερήσει και στις οποίες αντιστέκεται η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κοινωνικούς λόγους.

"Το κλίμα ήταν καλύτερο απ' ό,τι την τελευταία φορά, αλλά η ουσία όσο σκοτεινή ήταν και τις προηγούμενες φορές", αναφέρει ένας άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Υπήρχε μια μικρή βελτίωση στην τεχνική συνεργασία της Ελλάδας με τους πιστωτές, αλλά μικρή πρόοδος στο περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων.

"Μας λείπουν ακόμα λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα μέτρα, ιδίως σε όρους των δημοσιονομικών επιπτώσεων και ο χρόνος λιγοστεύει – οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν στις 24 Απριλίου όταν είναι η επόμενη συνάντηση του Eurogroup στη Ρίγα", δήλωσε.

 

Πηγή: Reuters, capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter