Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Ελληνο- Ρωσικό «φλερτ» εστιάζει μερίδα του Γερμανικού τύπου

tsipras 98

Φως στο τι σημαίνει το «φλερτ» της κυβέρνησης Τσίπρα επιχειρεί σε άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που εστιάζει στην επίσπευση της έλευσης στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού από τις 9 Μαΐου στις 8 Απριλίου.

Δηλαδή της ημερομηνίας κατά την οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της ΕΕ, ενδέχεται να εξαντληθούν τα χρήματα της Αθήνας».

Ο Γερμανός σχολιαστής θεωρεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τύχει θερμής υποδοχής στο Κρεμλίνο. Μάλιστα όπως μεταξύ άλλων επισημαίνει η Ρωσία διατηρεί οικονομικές φιλοδοξίες στην Ελλάδα για να αναφερθεί στο ενδιαφέρον των Ρωσικών σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που αποτελεί «πύλη» της βαλκανικής με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις Ρωσικές βλέψεις στο γεωπολιτικό πεδίο.

Τη διαφαινόμενη Ελληνο-Ρωσική προσέγγιση σχολιάζει η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη σύμφωνα με τις οποίες λέει ότι «η Αθήνα θέλει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσει αν την πετάξουν εκτός και ετοιμάζει plan B».

«Ουδέν σχόλιο» για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα κληθείσα σήμερα να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα, απάντησε ότι στην ΕΕ υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για οποιαδήποτε επίσκεψη ελληνικών Αρχών στη Ρωσία».

Η Μ. Αντρέεβα υπενθύμισε, εξάλλου, σχετική δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico», ο οποίος επισήμαινε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα πρέπει να συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Πούτιν. Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν αποτελεί εναλλακτική για την Ελλάδα. Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter