Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπ. Οικονομικών: Τέλος στις φοροαπαλλαγές των ναυτικών. Σχεδιάζεται έκτακτη εισφορά ύψους 72 εκατ. Ευρώ από φέτος

varoufakis 99

Την κατάργηση των υφισταμένων φορολογικών συντελεστών των Ελλήνων ναυτικών, Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων, και την έκτακτη φορολόγηση τους με τους συντελεστές των μισθωτών υπηρεσιών, προβλέπει η λίστα των μέτρων που συζητείται ήδη στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην λίστα των νέων φορολογικών συντελεστών που παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες, μέσω της ειδικής έκτακτης φορολόγησης των ναυτικών αναμένεται να προκύψει ένα επιπλέον έσοδο της τάξης των 72 εκατ. Ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ενισχύσει τα φετινά φορολογικά έσοδα με παρεμβάσεις στα περσινά εισοδήματα, τα οποία θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν φέτος μέσο της κατάργησης επί τόπου των απαλλαγών για τους αναπήρους και τους ναυτικούς που κοστίζουν στον Προϋπολογισμό περί τα 100 εκατ. Ευρώ.

Στην ίδια λίστα εντάσσονται και οι απαλλαγές ιατρικών δαπανών με κόστος περίπου 50 εκατ. Ευρώ.

Η διαρροή των στοιχείων αυτών έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και εντός της ημέρας αναμένονται διευκρινήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα η φορολογία των ναυτικών είχε αλλάξει το 2013 και είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα του 15% για τους Αξιωματικούς Ε.Ν. και στα επίπεδα του 10% για τα Κατώτερα Πληρώματα.

Με βάση τις νέες προβλέψεις οι παραπάνω συντελεστές καταργούνται και θα ισχύουν πλέον οι αντίστοιχοι συντελεστές που ισχύουν και για τους μισθωτούς οι οποίοι καθορίζονται σε κλίμακες ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων τους.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter