Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η διαδικασία για τη μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό

eforia 5933

Τι έγραφα καλούνται να προσκομίσουν στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ όπου υπάγονται όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό και ποιες είναι οι προθεσμίες περιλαμβάνονται στην απόφαση της Σαββαΐδου. Με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζεται η σχετική διαδικασία καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν, στο αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ όπου υπάγονται, αίτηση (Μ0) με τα συνημμένα έντυπα Μ1, Μ7 και έγγραφη δήλωση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους, για τον ορισμό φορολογικού εκπροσώπου τους στην Ελλάδα, το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου του φορολογικού έτους που ακολουθεί το φορολογικό έτος αναχώρησης, ενώ οφείλουν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το αργότερο έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου αυτού του έτους.

Κατ' εξαίρεση, για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό το φορολογικό έτος 2014 και δεν έχουν υποβάλει τα ανωτέρω έντυπα, ως προθεσμία υποβολής τους ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου 2015.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ΔΟΥ υποχρεούται να αποφανθεί εάν ο φορολογούμενος θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter