Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έπεσαν οι υπογραφές Τσίπρα- ΟΟΣΑ για σχέδιο μεταρρυθμίσεων

tsipras gurria OOSA

Στη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ προχώρησε ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Οργανισμού A. Gurria. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Στο πλαίσιο τούτο, εξηγούν, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αλλά και ο ΥΠΟΙΚ έχουν αναδείξει την συνδρομή του ΟΟΣΑ τόσο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η Αθήνα υποκαθιστώντας τις «εργαλειοθήκες» αλλά και σε άλλα πεδία όπως το εργασιακό, η διοικητική μεταρρύθμιση και η απελευθέρωση επαγγελμάτων.

Για τον ίδιο λόγο είχε έρθει προ μηνός στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Gurria, ενώ πλέον χρονικό ορόσημο προκειμένου να ολολήρωθεί η διαπραγματευτική θέση της Αθήνας, τίθεται η προσεχής εβδομάδα.

Και τούτο διότι μετά την πρώτη «γεύση» που θα λάβουν οι θεσμοί για τα δημοσιονομικά, θα στραφούν στις μεταρρυθμίσεις με την κυβέρνηση να επιχειρεί να αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους για να υποκαταστήσει «τοξικά» μέτρα.

Σύμφωνα με την πρώτη λίστα Βαρουφάκη ειδική σημασία δίδεται στο κτηματολόγιο, στο χωροταξικό, στη χρήση γης, αλλά και σε παραμβάσεις περιορισμού της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter