Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί βιώσιμα προγράμματα στην Ελλάδα

etep 09

Στην Ελλάδα είχαμε δραστηριότητες πριν από την κρίση, ήμασταν αυτοί που παρέμειναν στη διάρκεια της κρίσης και πρόθεση μας είναι να παραμείνουμε και μετά την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Bέρνερ Χόγιερ, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Τράπεζας, σήμερα, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον κ Χόγιερ , καθοριστική είναι η διαδικασία που ξεκίνησε την Παρασκευή με την απόφαση του Γιουρογκρούπ και όπως είπε:" Ελπίζω ότι θα καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα τους επόμενους τέσσερις μήνες ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι επόμενες 24 ώρες μέχρι η συμφωνία να οριστικοποιηθεί".

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ τόνισε ακόμη ότι η έκθεση της τράπεζας για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική και τα συνολικά ποσά που έχουν εκταμιευθεί ανέρχονται σε 16,9 δις ευρώ που σημαίνει 9,4% του ελληνικού ΑΕΠ.

Στην ερώτηση αν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, είπε πως «αν υπάρχουν καλά και βιώσιμα προγράμματα, η ΕΤΕΠ δηλώνει έτοιμη να τα εξετάσει». Παράλληλα, επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν προβλέπονται νέα προγράμματα προς χρηματοδότηση αλλά σημείωσε ότι τα ποσά που έχουν δεσμευθεί στην Ελλάδα "κόβουν την ανάσα", σημειώνοντας τεράστια αύξηση την τελευταία διετία.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter