Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: Xρειαζόμαστε κίνητρα για νέες επενδύσεις και διακρατικές συμφωνίες στα πλαίσια του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων

tsipras 29564

Στην «ανάλυση» του τμήματος εκείνου των προγραμματικών δηλώσεων, περί ιδιωτικών επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων ,του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα όπως αυτές κατατέθηκαν νωρίτερα απόψε στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων παραμένει επικεντρωμένο το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων για τις ιδιωτικές επενδύσεις σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για την απομείωση του χρέους για να επισημάνει ότι χωρίς αυτή η χώρα θα είναι καταδικασμένη να βυθίζεται σε υφεσιακό σπιράλ. Μάλιστα υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε κίνητρα για νέες επενδύσεις και διακρατικές συμφωνίες στα πλαίσια του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων.

Απαιτείται ισχυρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ζητάμε, όπως Γάλλοι και Ιταλοί, να μην συνυπολογίζεται στο έλλειμμα.

Όσον αφορά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κατέστησε σαφές ότι η νέα κυβέρνηση θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα παίξουν κομβικό ρόλο για να διευκρινίσει ότι δεν θα συνεχιστεί « το έγκλημα του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας για να πληρώνει ένα μη βιώσιμο χρέος.

Δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε και δεν ξεπουλάμε δίκτυα και υποδομές, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο. Σε αυτή την προοπτική κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται συγκεκριμένα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter