Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συναντήσεις Βαρουφάκη με Σόιμπλε και Ντράγκι

varoufakis 99

Συναντήσεις με τον Μάριο Ντράγκι και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει αύριο, Τετάρτη, και μεθαύριο, Πέμπτη, αντιστοίχως ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Πιο συγκεκριμένα, το ραντεβού με τον Μάριο Ντράγκι κλείστηκε για τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, ενώ το ραντεβού με τον κ. Σόιμπλε κλείστηκε για τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ θα γίνει στον Φρανκφούρτη και με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών στο Βερολίνο.

Σε συνομιλία του με ιταλούς δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ και την Πέμπτη με τον γερμανό ομόλογό του.

Συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν στο in.gr τις συναντήσεις με τους κ.κ. Σόιμπλε και Ντράγκι.

Η παρουσία του Έλληνα υπουργού στη Γερμανία συμπίπτει με την παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα παραστεί αύριο στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα εξετάσει μεταξύ άλλων την παράταση της έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να κρατήσει σχετικά γενναιόδωρη στάση απέναντι στη παροχή ρευστότητας μέσω του ELA εφόσον συμφωνηθεί ολοκληρωμένο και συλλογικό πρόγραμμα προσαρμογής από τις εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter