Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα

leukos oikos 8885

Αποστολή με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα για να έχει συνομιλίες με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Νταλίπ Σινγκ. Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους στην Ουάσινγκτον, τα μέλη της αποστολής έχουν ασχοληθεί με ζητήματα κρίσης χρέους και έλαβαν μέρος σε αποστολές που πραγματοποίησαν σε αρκετές χώρες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αποφασίστηκε έπειτα από συνεννόηση με το Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επαφές και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου έπειτα από την επαφή που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η επαφή του κ. Λιου με τον κ. Βαρουφάκη έγινε με παραίνεση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα και τη δημόσια παρέμβασή του υπέρ της Ελλάδας.

Ο χρόνος έλευσης των αμερικανών εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί και πιθανώς θα κριθεί από τις συνομιλίες που θα έχει στην Ουάσινγκτον την προσεχή Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

 

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter