Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σόιμπλε: Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση, αλλά τα βασικά δεν αλλάζουν

soible athina 9674

Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι η βάση για περαιτέρω αλληλεγγύη, την οποία όλοι στην Ευρώπη χρειάζονται, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι «σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει».

Όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, έχουν ληφθεί με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τηρηθούν σε κάθε περίπτωση και να υλοποιηθούν, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο των γερμανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι σε αυτό το πλαίσιο έτοιμη για συνεργασία και αλληλεγγύη με τον καθένα, αλλά μόνο σε αυτό το πλαίσιο και σε κανένα άλλο.

Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε ακόμη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε συζήτηση», δήλωσε, αλλά τα βασικά δεν μπορούν να αλλάξουν. Η μέχρι τώρα βοήθεια ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη και στα όρια του δυνατού. Η νέα ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να δράσει γρήγορα, επισήμανε.

Σε ότι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνον εφόσον τηρούνται. Σε διαφορετική περίπτωση, η εμπιστοσύνη καταστρέφεται. Και χωρίς εμπιστοσύνη, μπαίνει σε κίνδυνο η λαϊκή υποστήριξη στην αλληλεγγύη».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter