Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α.Μ.Κ. για την MIG

MIG logo 554

Σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με μετρητά ύψους 300 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, θα προχωρήσει μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η MIG, σε υλοποίηση της εξουσιοδοτικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με ημερομηνία 3/6/2010. Σύμφωνα με την απόφαση θα γίνει έκδοση ενός δισ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ, σε τιμή διάθεσης 0,30 Ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει έκπτωση (discount) 73,4% σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής βάσει των δημοσιευμένων οικονομικών στοιχείων της εταιρείας με ημερομηνία 30-9-2014. Τα κεφάλαια της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης και νέες επενδύσεις στους τομείς που δραστηριοποιούνται η MIG και οι θυγατρικές της εταιρείες ή/και μείωση υφιστάμενου δανεισμού αυτών.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η Διοίκηση της MIG θα καταλήξει στο σχήμα των συμβούλων (Investment Banking Advisors) που θα συνδράμουν την εταιρεία στην υλοποίηση της αυξήσεως, τους οποίους και θα εξουσιοδοτήσει για τις επαφές και διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές με στόχο την κάλυψη της αυξήσεως.

Στα πλαίσια αυτά θα γίνουν διαπραγματεύσεις και με την KKR βάσει του ενδιαφέροντός της για τον Όμιλο, όπως προκύπτει από επίσημη δημόσια πληροφόρηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter