Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Β. Κορκίδης: Ο προϋπολογισμός του 2015 θα διαψεύσει την Τρόικα

korkidis-9

«... Σε περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, αφόρητων πιέσεων και υπερβολικών απαιτήσεων για πρόσθετα μέτρα, από τον ισχυρισμό της τρόικας για δημοσιονομικό κενό 2,5 δις ευρώ, αφού κατατέθηκε και ελάχιστα συζητήθηκε, τελικά υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, ο προϋπολογισμός του 2015. Στο νέο προϋπολογισμό είναι πλέον ορατή η σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας, μετά από μια οδυνηρή και καταστροφική μακροχρόνια ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών του 2013 και 2014, προβλέπεται ότι και ο προϋπολογισμός του 2015 με τη σειρά του, θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις της τρόικα.

Ο προϋπολογισμός "made in Greece" χαρακτηρίζεται από την ίδια περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και δεν εφαρμόζει καμία μείωση φορολογικών συντελεστών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Όμως προβλέπει σημαντικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης με πρωτογενές πλεόνασμα 3% του Α.Ε.Π., επιστροφή στην ανάπτυξη της τάξης του 2,9%, μείωση της ανεργίας στο 22,6%, ενώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είναι δημοσιονομικά ισοσκελισμένος.

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού με επιπλέον μάλιστα ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι ουσιαστικά ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση και ίσως, σε μία κρίσιμη στιγμή για το καλό της χώρας μας, να αναδειχθεί σε μια πρόβα συναίνεσης της Αντιπολίτευσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή...».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter