Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΕΕ: Η αγορά έχει ανάγκη την επιτυχή εφαρμογή της νέας ρύθμισης οφειλών

esee-43

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή ενημερωτική εκδήλωση ΚΕΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία». Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη σχετική δήλωση:

«...Τα στοιχεία προκαλούν τον έντονο προβληματισμό τόσο των υπεύθυνων οικονομικής πολιτικής όσο και των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 10μηνο του 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτινάχθηκαν στα 71,6 δις ευρώ με αύξηση των οφειλετών στα 4 εκ. ή 87% και του ποσού οφειλών κατά 14δις ή 36%. Όσο λιγότεροι λοιπόν οι περιορισμοί, όσο μεγαλύτερη η διεύρυνση και όσο γρηγορότερη και αποτελεσματική η εφαρμογή της ρύθμισης, τόσο καλύτερα για όλους.

Η ΕΣΕΕ θα ξεκινήσει καμπάνια αναλυτικής ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα ρύθμιση με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όλοι οι ΜμΕ της αγοράς. Παράλληλα αναμένουμε την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας σχετικά με την αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ, απόφαση η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ.

Καλώ την ΚΕΕΕ και την ΓΣΕΒΕΕ ξεκινώντας σήμερα από εδώ, όλοι μαζί, να επικοινωνήσουμε τη ρύθμιση, σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα στελέχη μας και τις τοπικές δομές μας, Επιμελητήρια, ομοσπονδίες και τους συλλόγους μας σε συνεργασία με τοπικές ΔΟΥ, γραφεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

Η ρύθμιση δεν είναι ένα σφουγγάρι που διαγράφει όλες τις οφειλές και υποχρεώσεις μας, αλλά μια καλή γομολάστιχα που σβήνει πολλές καταχρηστικές προσαυξήσεις και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί άδικα και ένα ρολόι που μας δίνει περισσότερο χρόνο.

Η ρύθμιση σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι πράγματι μια δεύτερη ευκαιρία που δυστυχώς έρχεται αργά, αφού εάν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα θα είχε σώσει τουλάχιστον τις μισές από τις 230.000 ΜμΕ επιχειρήσεις που έκλεισαν. Όμως όπως λέμε κάλιο αργά παρά ποτέ. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της παρούσας ρύθμισης, χωρίς ναι μεν, αλλά...»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter