Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας, ξεκαθαρίζει η Γερμανία

xardouvelis-333

Στην αποσαφήνιση ότι δεν υπήρξε καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει δημοσιεύματα ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε «δεν ήταν δεσμευτική».

«Απορρίπτουμε τις αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ ότι η Γερμανία και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία, χθες, για περαιτέρω στήριξη προς την Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης» ανέφερε στο Bloomberg ο Φράνκ Πολ Βέμπερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Η συνάντηση έληξε χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα» προσέθεσε.

Σημειώνεται πως εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης με το γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα.

«Ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβαν λίγο αργότερα από τη συνάντηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε πως δεν έγινε καμία κουβέντα για τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδος. «Θα υπάρξει νέα σχέση μετά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει αποφασισθεί η τελική μορφή. Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση», ξεκαθάρισαν σχετικά οι ίδιες πηγές.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter