Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός για την απασχόληση στην ΕΕ

samaras megali apli2

Στο Μιλάνο πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την απασχόληση, με τη συμμετοχή 15 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να πάρει μέρος στις εργασίες της διάσκεψης, η οργάνωση της οποίας οφείλεται σε πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Η Ιταλία ασκεί, το εξάμηνο αυτό, την εκ περιτροπής Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης είχε αναφερθεί, από τον περασμένο Ιούνιο, στην ανάγκη να διεξαχθεί μια τέτοια συνάντηση, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την τόνωση της εργασίας και της ανάπτυξης, δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών ανεργίας που μαστίζουν, κυρίως, τον ευρωπαϊκό Νότο.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, Γαλλία και Ιταλία πρόκειται να εστιάσουν τις παρεμβάσεις τους στην ανάγκη ενίσχυσης της ευελιξίας και στο ότι οι μεταρρυθμίσεις και η οικονομική εξυγίανση απαιτούν και δυναμικότερη οικονομική στήριξη για να αντιμετωπιστεί ο βασικής σημασίας κοινωνικός παράγοντας.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να αναφερθεί, επίσης, στην ανάγκη να θεωρηθεί απόλυτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τις μεσογειακές χώρες της Ένωσης.

Η σημερινή διάσκεψη, παράλληλα, πραγματοποιείται στον απόηχο των επίσημων δηλώσεων της γαλλικής κυβέρνησης ότι αναβάλλει τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού για το 2017, όπως και η Ιταλία.

Το ιταλικό συνδικάτο Fiom- Cgil, φοιτητές και άνεργοι, τέλος, διαδηλώνουν αυτή την ώρα έξω από το μέγαρο της Έκθεσης του Μιλάνου, με αίτημα «συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την απασχόληση και τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter