Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Σαμαράς: Σταθερός στόχος τα πλεονάσματα

samaras-merkel

Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, είπε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στη συνέντευξη τύπου που είναι σε εξέλιξη και επακολούθησε της συνάντησης με τη γερμανίδα καγκελάριο Ά. Μέρκελ.

Η πορεία των στόχων μπαίνει σε άλλη βάση και παραμένει σταθερός μας στόχος η Ελλάδα να έχει πλεονάσματα.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι τη συνολική εικόνα θα τη δει με τους εταίρους μας και μετά τα stress tests. Όπως δήλωσε θα κοιτάξουμε να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη. Θα κερδίσουμε το σεβασμό όλων είπε. Και πρέπει να βγούμε νικητές. Αυτό, όπως δήλωσε, δεν σημαίνει νέο μνημόνιο αλλά αναγνώριση των προσπαθειών μας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ατυχείς τις αναφορές περί βελούδινων διαζυγίων με το ΔΝΤ και τη Τρόικα, αλλά κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα προχώρα μπροστά και δεν είναι λογικό να επανέλθει σε καταστάσεις του παρελθόντος.

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από τα γερμανικό τύπο, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κ. Μέρκελ παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο επιτυχίες από την ελληνική πλευρά, γεγονός που καθιστά σημαντική αναγνώριση από την πλευρά της των προσπαθειών που έγιναν και οι οποίες έχουν ως γνωστόν δεχθεί σκληρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τη γερμανίδα καγκελάριο για τις δυνατότητες η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος μετά και τις συζητήσεις στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ τόνισε τη σημασία διανομής LNGέσω ελληνικών λιμένων στο δίκτυο της Ευρώπης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter