Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ: Τελειωτικό χτύπημα για την επιχειρηματικότητα ο ΕΝΦΙΑ

mixalaros-4

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητάει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος μετά και τη νέα αποστολή των διορθωμένων εκκαθαριστικών που έλαβαν οι επιχειρήσεις, οι βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΒΕΠ αναφέρει:

«Την ίδια ώρα που οι επιχειρήσεις καλούνται να ανταπεξέλθουν στις λοιπές φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις οι άνθρωποι της παραγωγής καλούνται να πληρώσουν έναν επιπλέον άδικο φόρο που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα και δεν ανταπεξέρχεται στην πραγματικότητα των αξιών των ακινήτων κάθε είδους.

Ο κατασκευαστικός κλάδος και οι γύρω από αυτόν δραστηριότητες βρίσκονται σε καθίζηση με αποτέλεσμα λογιστικά να χαρακτηρίζονται... μεγάλες οι επιχειρήσεις, που έχουν δει τον κύκλο εργασιών τους μειωμένο κατά 50% και πλέον τα τελευταία πέντε χρόνια. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν να πληρώσουν αυτή τη φορολογία και οι δόσεις θα πρέπει να ξεπεράσουν για το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεών τους τις 100 χωρίς, όμως τη στέρηση φορολογικής ενημερότητας εφόσον οι επιχειρήσεις εντάσσονται στη σχετική ρύθμιση.

Η πολλαπλή φορολόγηση αποτελεί αντικίνητρο για τον Έλληνα επιχειρηματία την ώρα που σε γειτονικές βαλκανικές χώρες η φορολογία είναι πάρα πολύ χαμηλή και αποτελεί πόλο έλξης και πεδίο επενδύσεων της ελληνικής μεταποίησης και βιοτεχνίας.
Τα βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτίρια θα πρέπει να τυγχάνουν πλήρους φοροαπαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ άσχετα από το εισόδημα ή τον κύκλο εργασιών.
Η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτή τη φορομπηχτική, εισπρακτική και τιμωρητική προστιματική πολιτική. Χρειάζεται κίνητρα για να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και να προσφέρει πολύτιμες θέσεις εργασίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter