Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά, την Τρίτη στο Βερολίνο

samaras-merkel-554

Γεύμα εργασίας θα έχουν στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, την προσεχή Τρίτη, 23 του μηνός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε χθες, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων, είχε δε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.

Τότε, οι Αντ. Σαμαράς και Άγγ. Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, υπενθυμίζει η επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, έγινε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάν Βιρτς (Christiane Wirtz).

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter