Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανδρέας Δρακόπουλος: Οι εφοπλιστές θα πρέπει να πληρώνουν κι αυτοί φόρους

drakopoylos andreas niarhos

"Είναι άδικο και πρακτικά και ηθικά να πληρώνει για όλα η μεσαία τάξη" δηλώνει σε συνέντευξή του στην στην Καθημερινή ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μιλώντας για την κρίση, τη φιλανθρωπία, τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος και αγαπημένος εγγονός του Σταύρου Νιάρχου υποστηρίζει ότι πλέον δεν υπάρχει το κράτος πρόνοιας κι ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει αποτύχει λόγω απληστίας. "Δεν έχω τίποτα με τους πλούσιους και τους έχοντες αλλά βλέπω μια τάξη που δεν δίνει δουλειές, δεν κάνει φιλανθρωπία κι ακούω ότι δεν πληρώνει ούτε τους φόρους", λέει.

"Άρα τι απομένει; Ο σωστές συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με το κράτος να θέτει το βασικό νομικό πλαίσιο"προσθέτει.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το προνομιακό καθεστώς των Ελλήνων εφοπλιστών "ξεσπαθώνει" λέγοντας ότι ακόμα κι αν αυτό καταργηθεί, η Ελλάδα πάλι θα είναι φορολογικός παράδεισος γι' αυτούς. " Πού θα πάνε;

Στην Αμερική, στην Αγγλία ή στη Γαλλία θα πληρώνουν φόρους. Έχουμε έναν Παράδεισο και πουλιέται αυτό το παραμύθι ότι αν φορολογηθούν θα θα φύγουν, (...) Πέρσι συμφώνησαν να πληρώσουν έναν έξτρα φόρο και αυτό το πράγμα εμφανίστηκε ως φιλανθρωπία.

Εάν ήμουν πολιτικός θα τους έλεγα ότι είναι τυχεροί που ζουν σε αυτή τη χώρα και πληρώνουν τους φόρους τους" υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι δεν έχει προσωπικά με κανέναν αλλά αυτή η νοοτροπία επικρατεί και μάλιστα σε μια τάξη που θα έπρεπε να κάνει περισσότερα.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter