Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πρόσκληση» Σαμαρά για Κινεζικές επενδύσεις

samaras-0054

Η Ελλάδα «ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και η οποία δημοσιεύεται σήμερα στον ιστότοπο του πρακτορείου.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε πως η χώρα θεωρείται πλέον μια «νήσος σταθερότητας» σε μια περιοχή που βιώνει ένα κύμα αποσταθεροποιητικών γεωπολιτικών εξελίξεων. Σε όρους, τόσο οικονομικούς όσο και πολιτικούς, η Ελλάδα έχει «βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπόλοιπου κόσμου, και τώρα απελευθερώνει την αναπτυξιακή της δυναμική» προσέθεσε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.
«Άρα ναι, είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη θέση -στην πραγματικότητα, στην καλύτερη θέση από ποτέ- ώστε να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας περιοχή του κόσμου» τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος υπογράμμισε, επίσης, το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις Αθήνας-Πεκίνου σημειώνουν εδώ και χρόνια βελτίωση.
Αναφερόμενος στις οικονομικές διαστάσεις της διμερούς συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει την κινεζική συμμετοχή σε όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλουν, η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια «πύλη» ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.
«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας ακόμη εταίρος για την Κίνα. Μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας ισχυρός "κρίκος" που θα συνδέει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, καθώς και μια "πύλη" για τις εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ευρώπης.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter