Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ και τις δημόσιες επιχειρήσεις, παρουσίασε ο Α. Τσίπρας

tsipras1

Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας ότι «εμείς επιδιώκουμε τη συνολική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι η εκχώρηση της ΔΕΗ δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και υπό το πρίσμα αυτό «είναι, συνεπώς, σαφές ότι την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες επιβάλλουν, μέσω των δανειστών, η εγχώρια διαπλοκή και οι πολυεθνικές εταιρείες στην ενέργεια- και όχι η Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθεί ως ο υπεύθυνος πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας και να αφήσει στην άκρη τη στρατιωτική και δικαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων και να ανοίξει τον δρόμο στη διαβούλευση, τον διάλογο και τη Δημοκρατία».
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter