Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα διέψευσε όσους στοιχημάτιζαν στην αποτυχία

samaras

Έναν σύντομο απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή λήξης στο Ζάππειο, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη διέψευσαν εκείνους που στοιχημάτισαν στην αποτυχία και στη διάλυση.

«Κάποιοι προεξοφλούσαν και την αναγκαστική έξοδό της από την ευρωζώνη. Την ίδια εποχή, πριν από δύο χρόνια, πολλοί θεωρούσαν ότι και η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει. Κάποιοι στοιχημάτιζαν στη διάλυσή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός και ακολούθως φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρξαν και κάποιοι που είδαν την κρίση της Ευρώπης ως ευκαιρία για να ... αποδομήσουν και να ενταφιάσουν το Ευρωπαϊκό εγχείρημα!

Είναι οι γνωστοί καιροσκόποι του λαϊκισμού, που πότε στρέφονται κατά του ΝΑΤΟ, πότε αμφισβητούν τη δύναμη του ευρώ, πότε υιοθετούν ο,τιδήποτε θα μπορούσε να διαλύσει την Ευρώπη. Έχουν ως πρότυπά του τις ... χρεοκοπίες της Λατινικής Αμερικής, που η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάφερε να αποτρέψει. Και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα. Θεωρούν την καταστροφή της Ευρώπης, ως δήθεν «λύτρωση». Και το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ως δήθεν «καταστροφή»! Ευτυχώς, όμως, οι δυνάμεις αυτές ήταν και παραμένουν μειοψηφία».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα τους διέψευσε όλους, πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση, σταθεροποίησε τη θέση της χώρας, εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις, βγήκε στις αγορές και τώρα βγαίνει από τη μακροχρόνια ύφεση.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter