Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σαμαράς: Διαμετακομιστικός κόμβος της Ευρώπης ο Πειραιάς

megaro-maksimou

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των δηλώσεων πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας μετά τη κατ ιδίαν συνάντηση των δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση από την πλευρά της Κίνας της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας σημειώνοντας ότι αύριο στον Πειραιά θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διεύρυνση της επένδυσης που έχει συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και της περεταίρω αξιοποίησής της.
Ο κ. Σαμαράς επίσης αναφέρθηκε στη σιδηροδρομική κάλυψη του εμπορικού λιμένα και της σημασίας της για την ανάδειξη του Πειραιά σε ευρωπαϊκό διαμετακομιστικό κόμβο για να τονίσει ότι με την αξιοποίηση των συνδυασμένων μεταφορών ο Πειραιάς μπορεί να καταστεί πύλη για την Κίνα αλλά και ενός ευρωπαϊκού διαδρόμου από και προς την Ευρώπη και όχι μόνο.
Μετά τις αναφορές σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού αλλά και τουρισμού ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ναυτιλιακό φόρουμ στο οποίο θα βρεθούν οι δύο πρωθυπουργοί μετά την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά.
Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ αναφέρθηκε στην παροχή στήριξης της Ελλάδας κατά την οικονομική κρίση ενώ κάλεσε να περάσει στη φάση εφαρμογής η συναντίληψη που υπάρχει σε οικονομικά θέματα. Επίσης παρουσίασε τη δυναμική της Κινεζικής οικονομίας μη παραλήποντας ότι χρειάζονται από κοινού προσπάθειες για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Οι δύο πρωθυπουργοί απαντούν τώρα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter