Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί για αξιοποίηση δυο Ολυμπιακών Ακινήτων

TAIPED logo

Την έναρξη δημόσιων διεθνών διαγωνισμών σε μια φάση, για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου και του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση των δύο Ολυμπιακών ακινήτων, που του μεταβιβάστηκαν πρόσφατα και επί δέκα έτη υποαξιαποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί, μέσω μακροχρόνιων παραχωρήσεων και διατήρησης των υφιστάμενων αθλητικών χρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Όπως τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ «μια τέτοια αξιοποίηση είναι επωφελής για το Δημόσιο διότι εκτός του προσδοκώμενου οικονομικού ανταλλάγματος, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης».

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων, με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικού παραθεριστικού χωριού.

Οι διαγωνισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τέταρτου τριμήνου του 2014.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter