Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση

samaras-057

Και τη ναυτιλία ενέταξε στο «κάδρο της ανάπτυξης» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρουσιάζει αυτή την ώρα το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη» σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο και για τη δυναμική της ναυτιλίας στην ανάπτυξη θέσεων εργασίας αλλά και στη δυναμική των κλάδων που λειτουργούν συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς αυτή όπως ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο φορολογικό σύστημα λέγοντας ότι καλούνται όλοι να συμβάλουν.
«Πέρα από την οδυνηρή κρίση έγιναν στην Ελλάδα κοσμογονικές αλλαγές» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων. Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία. Οι τόκοι θα μειωθούν περαιτέρω το Φθινόπωρο. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 όταν οι αγορές αρνούνταν να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τώρα χτίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια".
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε με την πρότασή του απαντώντας στα βασικά ερωτήματα πως θα προχωρήσουμε. Για πρώτη φορά υιοθετούμε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Σύγχρονο και Ολοκληρωμένο ανάφερε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter