Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σεπτέμβριο τα πρώτα χρήματα στους μικρομεσαίους από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

euros-thumb-large

Ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο από την προηγουμένη εβδομάδα και από τον Σεπτέμβριο οι επιλέξιμες ελληνικές τράπεζες θα ξεκινήσουν να εκταμιεύουν χρήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Όπως ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνεια ύψους έως 1 εκατ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και ειδικότερα από το πρώτο υποταμείο αυτού που αφορά στη Χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Τα δάνεια αυτά, εκτιμάται από το υπουργείο, ότι θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από 1 έως 3 μονάδες από τα επιτόκια της αγοράς.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι μετά την KfW ανοίγει ο δρόμος για να συμμετάσχουν κι άλλοι στο επενδυτικό ταμείο, ενώ για τις ελληνικές μικρομεσαίες είναι μία λύση χρηματοδότησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της KfW δρ. Ούλριχ Σρέντερ ανέφερε ότι δάνειο θα μπορούν να λάβουν ΜμΕ με προσωπικό έως 250 εργαζόμενους και τζίρο έως 50 εκατ. ευρώ και διάρκεια που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 7 χρόνια. Τα δάνεια θα δοθούν για νέες επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης αλλά και αναχρηματοδότηση δανείων, η αποπληρωμή τους θα γίνεται με καταβολή μόνο τόκων και αποπληρωμή στη λήξη του δανείου.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter