Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλ.Τουρκολιάς: Πρώτος στόχος της Εθνικής η στήριξη της οικονομίας

tourkolias-09

Τη διαβεβαίωση πως η στήριξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Εθνική Τράπεζα παρέσχε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε εκδήλωση που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Εθνικής.

Ο κ. Τουρκολιάς χαρακτήρισε την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής ως γεγονός-σταθμό στην ιστορία της τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως η Εθνική είναι πλέον κεφαλαιακά θωρακισμένη.

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν σταθμός για την τράπεζα. Αφενός διευρύνθηκε ο ιδιωτικός της χαρακτήρας με αύξηση των ιδιωτών στο μετοχικό της κεφάλαιο στο 43%, αφετέρου ενισχύθηκε η πολυμετοχική της βάση» τόνισε ο κ. Τουρκολιάς σημειώνοντας εμφατικά ότι: «Εφεξής ένας είναι ο στόχος μας. Η στήριξη της ελληνικής οικονομίας».
Στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, στελέχη της Εθνικής ανέφεραν ότι στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.

Επανέλαβαν δε πως στα σχέδια της Εθνικής είναι η διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank. Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν πως η άσκηση αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την Εθνική Τράπεζα.

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και το οποίο εξετάζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης ανέφερε πως οι συμπεριφορές αυτές δεν έθεσαν σε κίνδυνο την αγορά. Όπως είπε οι πράξεις δεν μετέφεραν συστημικό κίνδυνο στην αγορά και η εκκαθάριση των συναλλαγών ολοκληρώθηκε κανονικά.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter