Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Invest in Greece» λέει στους Κινέζους ο πρεσβευτής της Κίνας

ellada-kina simaies

άλεσμα να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες επενδύσεων, απηύθυνε στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, μιλώντας στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο 2014 που διοργανώνουν το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ινστιτούτο Business Confucius του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, σε όσους επιλέξουν να επενδύσουν στη χώρα.

Αναφερόμενος στην επένδυση της Cosco ο Κινέζος διπλωμάτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι συμβάλλει γενικότερα στην ευημερία της πόλης του Πειραιά και της οικονομίας της χώρας, καθώς ενισχύει μια σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως της εφοδιαστικής αλυσίδας, του χρηματοπιστωτικού τομέα κλπ. Έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία αύξησης της παραγωγής μεταποιητικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας προς της αγορά της Κίνας.

Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κάλεσε επίσης τους Έλληνες επιχειρηματίες να επισκεφτούν την Κίνα και να διευρυνόσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση αλλά και η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Το Συνέδριο αποσκοπεί να αποτελέσει ένα πρωτοπόρο άνοιγμα και πλαίσιο διερεύνησης για τη σύνδεση των σύγχρονων αντιλήψεων και πρακτικών της επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλάδας και της Κίνας.

Στο Συνέδριο θα διερευνηθούν θέματα που προέρχονται από όλους τους τομείς επιχειρηματικότητας που αντανακλούν τις προτεραιότητες των δύο χωρών. Οι κύριες θεματικές περιοχές του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες: Οι Πρόσφατες Οικονομικές Εξελίξεις και Μακροοικονομικές προοπτικές, οι Επενδύσεις στην Ελλάδα και την Κίνα, το Περιβάλλον και η Ενέργεια, οι Υποδομές, ο Τουρισμός και το Εμπόριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter