Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση

elliniki-oikonomia-1

Αταλάντευτη είναι η δέσμευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και αυτό θα φανεί στην πράξη τους επόμενους μήνες, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ).


«Η δέσμευσή μας να στηρίξουμε ενεργά τον ιδιωτικό τομέα, με βασικό κριτήριο αξιολόγησης το δυναμισμό και την εξωστρέφεια, είναι αταλάντευτη και θα φανεί στην πράξη κατά τους επόμενους μήνες» επισήμανε ο κ.Τουρκολιάς.
Επισήμανε ακόμη ότι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχει καταβάλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο για να λοξοδρομήσουμε ή να δειλιάσουμε. «Η ώρα για το αποφασιστικό βήμα προς την αναπτυξιακή πορεία έχει φθάσει. Οι μάχες οπισθοφυλακών και τα κατάλοιπα πολύχρονων παθογενειών δεν είναι δυνατό να εκλείψουν εν μία νυκτί, αλλά στόχος είναι να τεθούν έγκαιρα στο περιθώριο» είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, «η ελληνική οικονομία βαδίζει σε πολύ πιο σταθερό έδαφος, με τις ενδείξεις της επερχόμενης ανάκαμψης της οικονομίας και αρχής εξόδου από την κρίση -εντός του 2014- να είναι, πλέον, ισχυρές».
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter