Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μαζί με Κινέζους και Άραβες για το Ελληνικό ο Λάτσης

elliniko

Δεσμευτική προσφορά για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό Α.Ε. υπέβαλε η εταιρεία Lamda Development,  όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου σε επόμενη συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και την πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.

Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως η προσφορά της υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Η Αl Maabar είναι εταιρεία real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Αbu Dhabi.

Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι πολυεθνικός όμιλος της Kίνας, που δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε:

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την εταιρεία αλλά και την Ελλάδα, αφού ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου αποφάσισαν να επενδύσουν στην χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Η συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ και θα έχει - μεταξύ άλλων - ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης. Με την ολοκλήρωση της επενδυτικής μας πρότασης, η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν παγκοσμίου επιπέδου προορισμό αναψυχής, κατοικίας, πολιτισμού και αθλητισμού με πρωτοποριακές υποδομές και υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες, ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες και φιλόξενο σε όλους του ξένους επισκέπτες μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter