Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Α.Σαμαράς στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

samaras-94652

Τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του εορτάζει φέτος το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προγραμματίζοντας σειρά εκδηλώσεων, με έναρξη το πρωτοχρονιάτικο δείπνο, αύριο 20 Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι συγκροτείται σήμερα από 955 μέλη, υποστηρίζει την προοπτική σύναψης περίπου 20.000 εμπορικών συμφωνιών ετησίως, ενώ εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τις εκθέσεις Βερολίνου, Κολωνίας, Αννοβέρου, Μονάχου, Νυρεμβέργης και Στουτγκάρδης, που συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες διοργανώσεις διεθνώς.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του φορέα, καλεί όλο τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο «να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας τη χώρα σε μια από τις πλέον κρίσιμες χρονιές της πρόσφατης ιστορίας της, αφού μετά από έξι χρόνια ύφεσης, δυσβάστακτων θυσιών από το σύνολο της κοινωνίας και σκληρών οικονομικών μέτρων, δείχνει να έχει τις προϋποθέσεις επιστροφής της στην ανάπτυξη και επανόδου της στις αγορές».
Αναφερόμενος στην πολυετή δράση του Επιμελητηρίου, τονίζει ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, το Επιμελητήριο, με συντονισμένες δράσεις, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή συμβάλλοντας στη βελτίωση των Ελληνογερμανικών σχέσεων που δοκιμάστηκαν, και ταυτόχρονα προσέφερε βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και προβλήματα των επιχειρήσεων».
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δηλώνει ότι «όλοι μας, οικονομικοί συντελεστές, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και πολιτικές δυνάμεις, καλούμαστε να αναδείξουμε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας και στην προοπτική ενεργοποίησης του αναπτυξιακού δυναμικού της. Μέσα στο πλαίσιο του ευρώ και με μια πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης και υλοποίησης όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, μπορούμε να δώσουμε μια βαθιά ανάσα στη χώρα και να συμβάλουμε στο ξεκίνημα της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην έξοδο από την κρίση».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter