Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Διαγωνισμός μαθητών ΕΠΑΛ «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» που διοργάνωσε το Β.Ε.Π.

0VEP 195

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η εκδήλωση βράβευσης του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα, για τον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.
Πέντε ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν στον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ», για τις καινοτόμες ιδέες τους στην πράσινη καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον
1ο βραβείο : 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)
2ο βραβείο : ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Θεματική ενότητα : Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη
1ο βραβείο : Στο 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)
2ο βραβείο: 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ"

Θεματική ενότητα: Καινοτόμα προϊόντα και Προηγμένα Υλικά
1ο βραβείο : 1ο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ
2ο βραβείο : ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τα Βραβεία απένειμαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Χρίστος Δήμας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από το Ίδρυμα Ευγενίδου ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, Επιστημονικός Υπεύθυνος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Βουλευτής Β' Πειραιά κ. Τρύφων Αλεξιάδης, η Εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού Αττικής κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Δήμητρα Νάνου, η Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου και ο Πρόεδρος της WIMA κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης.
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό, Επιμελητήριο, εκπροσώπησαν η κ. Κατερίνα Παναγιώτου, η κ. Μαριάννα Καφραμάνη και ο κ. Νικόλαος Κάκκωσης ενώ μέσω zoom απηύθυνε χαιρετισμό, η κ.Silke Steinberg , Ceo FIAP e.v.
Επίσης παρευρέθηκε, ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων, κ. Νίκος Χρυσόγελος.
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν και απένειμαν βραβεία, ο γιος του εκλιπόντος Προέδρου, κ.Ιωάννης Μιχάλαρος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Α' Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, κ. Δήμητρα Νάστου Β' Αντιπρόεδρος ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Παπαθανασίου Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ, κ. Δημήτριος Φανουργάκης Υπεύθυνος ΓΕΜΗ-ΒΕΠ, και οι κ. Γεώργιος Λυγερός, κ. Δημήτριος Μουστάκας, κ. Ελένη Μπρέγιαννη, κ. Αντιγόνη Λιόση και κ. Δημήτρης Σαμιωτακης.
Τον συντονισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας και της εκδήλωσης είχαν ο Διευθυντής του ΒΕΠ, κ. Μιχάλης Γιάγκας και η Ειδική συνεργάτης του ΒΕΠ, κ. Ευδοκία Μαυρομμάτη.
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης - Ντόζας, απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι: «μεγαλύτερη σημασία από το βραβείο έχει η κοινή προσπάθεια, η δημιουργικότητα και η έμπνευση για ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες».
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, μνημόνευσε τα λόγια του αείμνηστου Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι: «η τεχνική εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης»
«Η τεχνική εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να γίνει το «κλειδί», για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας, με μεγάλα οφέλη για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις και την Ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.
Σήμερα από το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, οι μαθητές έστειλαν ένα ζωντανό, δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον στην εκπαίδευση.
Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές, καθηγητές και στους Μέντορες για τη σημαντική βοήθεια τους», τόνισε κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.
Χορηγοί ήταν το Ίδρυμα Ευγενίδου και Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter