Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δωρεά ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με δύο νέα ελικόπτερα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

0elikoptero

Προσγειώθηκαν στην Ελλάδα προχθές, Τετάρτη 3 Μαρτίου, τα δύο ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.


Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους των €438 εκατομμυρίων, και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: "Η πρόσβαση στην υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, όπου και αν βρίσκεται. Η άμεση υγειονομική περίθαλψη δεν θα πρέπει να βασίζεται στο ποιος είναι ή πού ζει κανείς στη χώρα. Με τη δωρεά για τα νέα πτητικά μέσα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση το αίσθημα ασφάλειας που οφείλει να αισθάνεται κάθε πολίτης της χώρας."

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter