Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από αύριο Δευτέρα

0koronoios super market

Ελεγχόμενη θα είναι η ροή εισόδου στα σούπερ μάρκετ από αύριο Δευτέρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες.
Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως ταυτόχρονα θεσπίζεται και ανώτατο όριο στον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα στο καταστήματα, ανάλογα με τα τετραγωνικά του. «Δεν πρέπει η ουρά να υπερβαίνει τα πέντε άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσεις πως «εάν οι καταναλωτές συνεχίσουν να αγοράζουν με αυτούς τους ρυθμούς απλά θα γεμίσουν τα ράφια τους, και κάποια στιγμή θα χαλάσουν τα προϊόντα που αγοράζουν».
Ο υφυπουργός, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής δημόσιας παρέμβασης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε πως το υπουργείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σε πραγματικό χρόνο, εκφράζοντας της εκτίμηση πως η ασφυκτική πίεση που δέχεται το λιανεμπόριο τροφίμων τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της εκτόξευσης της ζήτησης θα εξομαλυνθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται και η επέκταση ωραρίου ανεφοδιασμού των καταστημάτων για 24 ώρες το 24ώρο, αλλά και η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και διανομή κατ’ οίκον ακόμη και τις Κυριακές, ενώ υπογράμμισε πως τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται μέσα στα εμπορικά κέντρα, θα μπορούν να λειτουργούν εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter