Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το 2ο κύκλο του «Blue Lab»

0μπλουλαμπ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη στον 2ο κύκλο του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab». Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά που αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες του 2ου κύκλου στο πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών και στα τεχνολογικά σεμινάρια.
Το πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών περιλαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης μέσω σεμιναρίων, mentoring και coaching, καθώς και μια σειρά ενεργειών δικτύωσης με την αγορά, όπως workshops, διεθνή ταξίδια γνωριμίας και άλλα.
Το πρόγραμμα των δωρεάν τεχνολογικών σεμιναρίων προσφέρει τρία διαφορετικά σεμινάρια: τρισδιάστατο σχεδιασμό, τρισδιάστατη εκτύπωση και ψηφιακή τεχνολογία (εφαρμογές εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών). Κάθε σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 16 ώρες, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, κάνοντας την ανάλογη αίτηση.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2020, ενώ ο 2ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που είχε το «Blue Lab» στο ξεκίνημά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι πολύ ενθαρρυντικό που οι νέοι άνθρωποι έχουν καινοτόμες ιδέες και δείχνουν ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες να κάνουν πράξη τις επιχειρηματικές τους ιδέες στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και με συμβουλευτική στο πεδίο της γαλάζιας επιχειρηματικότητας», τόνισε ο κ. Μώραλης.
Στη συνέχεια, επεσήμανε πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη, για την οποία έχει αποσπάσει μάλιστα, σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι έχουν διασφαλιστεί γι΄ αυτό τον σκοπό από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση περίπου 24 εκ. ευρώ.
Αιτήσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του «Blue Lab» www.bluelab.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα ή τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο site του «Blue Lab», όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως και να υποβάλουν την αίτησή τους.
Για το «Blue Lab»
Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων, που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σή

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter