Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρωτοπορεί διεθνώς στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου περιβαλλοντικής προστασίας η POLYECO

0Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος

Η POLYECO GROUP ένας από τους ηγέτες στη διαχείριση αποβλήτων σε όλο τον κόσμο και υπερήφανος πρεσβευτής της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο διεθνές στερέωμα, εκτός από έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα έχει να επιδείξει και ουσιαστική πολυετή δράση για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την εφαρμογή στην ανάδειξη στην πράξη της φιλοσοφίας της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Για μία ακόμα χρονιά η εταιρεία στηρίζει ως Χρυσός Χορηγός το συνέδριο του Economist, Third Sustainability Economist Summit με κύριο θέμα στην αειφορία και τη βιωσιμότητα.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της POLYECO Group, Aθανάσιος Πολυχρονόπουλος, από το βήμα του ECONOMIST, τόνισε πως: «Πλέον βρισκόμαστε στο «σημείο 0», αν και 75 χρόνια πριν ο Δημήτρης Πικιώνης, ο σπουδαιότερος Έλληνας αρχιτέκτονας είχε πει στο κείμενο του με τίτλο «Γαίας ατίμωσης», τα ίδια που λένε τώρα η Greta Tunberg και η Autumn Peltier η οποία έχει δηλώσει ότι το νερό αξίζει να το μεταχειριζόμαστε σαν άνθρωπο με ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Polyeco Group πιστεύουμε βαθιά στην εγκαθίδρυση ενός νέου κινηματικού μοντέλου για την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση ανεξέλεγκτων επικίνδυνων αποβλήτων. Ήρθε η ώρα που οι υπεύθυνες επιχειρήσεις του κλάδου προστασίας του περιβάλλοντος και όχι μόνο, η ιδιωτική πρωτοβουλία που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως υπεύθυνος παίκτης για την επόμενη ημέρα του πλανήτη, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης να δείξει το δρόμο για πρωτοβουλίες που θα παρακάμπτουν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και με συνοπτικές αλλά πάντα νόμιμες διαδικασίες, θα παρακινήσουν, θα εμπνεύσουν και θα φέρουν την αλλαγή φιλοσοφίας και πράξης».
Εστιάζοντας στο νέο μοντέλο περιβαλλοντικής προστασίας που προτείνει η Polyeco, ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε σχετικά: «Εμείς αυτό το μοντέλο όχι μόνο το πιστεύουμε βαθιά, αλλά το σχεδιάζουμε στην πράξη ήδη. Με αφορμή μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να μετατραπεί σε περιβαλλοντική ωρολογιακή βόμβα μόνοι μας έχουμε αναλάβει να σχεδιάσουμε μια ολοκληρωμένη λύση, που θα αφορά αναλυτικά την εκτίμηση περιβαλλοντικού κινδύνου, την ασφάλιση του έργου, την ασφαλή απομάκρυνση του πλοίου, την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων που θα προκύψουν και την οικολογική διάλυση του πλοίου. Βλέπουμε λοιπόν, πως οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι απειλούν, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη, τις οικονομίες των χωρών».
Κλείνοντας ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πέραν όσων ανέφερα, είναι αξιοσημείωτο πως συνδέουμε τη Σύγχρονη Τέχνη με το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη δείχνοντας έναν νέο δρόμο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πέρα από τα τετριμμένα. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά ενισχύουμε στην πράξη τις τοπικές κοινωνίες επιτυγχάνοντας την ανάκτηση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά που υλοποιήσαμε όχι πολύ καιρό πριν, στον Ομάν το οποίο έχει συμμετάσχει σε 3 διεθνή φεστιβάλ. Ελπίζω την επόμενη χρονιά που θα ξαναβρεθούμε να έχουμε μαζί μας την Greta, την Autumn και τους απογόνους του Πικιώνη και κοιτάζοντας τους στα μάτια να έχουμε μηδενικές ενοχές για όλα αυτά που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και τελικά τα κάναμε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter