Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Blue Star Ferries στη Λέρο

0BLUE STAR DELOS

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων, στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου, στο οποίο συμμετείχαν 98 συνολικά άτομα.
Το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες» της BLUE STAR FERRIES ξεκίνησε το 2014, έχει υλοποιηθεί στα νησιά Τήλο, Αμοργό, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, φέτος και στη Λέρο και το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 600 άτομα. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ATTICA GROUP που τιτλοφορείται «Με προορισμό εσάς».
Οπως αναφέρει η εταιρία, πέραν της μετάδοσης των πολύτιμων γνώσεων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, εξίσου σημαντικός σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η μετάδοση του εθελοντισμού και η καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στο πλαίσιο και σαν αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού δημιουργήθηκε η Ε.Δ.Ο.Κ Αμοργού τον Απρίλιο του 2015, η οποία από τότε έχει προσφέρει σημαντικό διασωστικό έργο και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής προστασίας του νησιού. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος δεν περιορίζεται μόνο στη μετάδοση των Πρώτων Βοηθειών, αλλά επεκτείνεται και στην οργάνωση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως το θέμα της υγείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter