Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην πλαζ «Βοτσαλάκια» σύστημα «Seatrac»

0σύστημα

Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac» στην πλαζ Βοτσαλάκια, προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.
Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα με το σύστημα «Seatrac» μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, ενώ η χρήση του δεν επιφέρει αλλοιώσεις ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν., έχουν δημιουργηθεί θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία, ενώ σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση ειδικού αποδυτηρίου δίπλα στο «Seatrac» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, όπως επίσης και οι διαδικασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση ενός ακόμα πλήρους συστήματος από τη νέα χρονιά και στην πλαζ της Φρεαττύδας.
Τονίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που τοποθέτησε το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» για τα άτομα με αναπηρία.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: «Η τοποθέτηση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια «Seatrac» είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς παρέχει σε άτομα με αναπηρία ή σε άτομα τα οποία είναι περιορισμένης κινητικότητας το αυτονόητο: τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα.
Στόχος μας με τη δημιουργία αυτής της υποδομής, καθώς και με τις νέες θέσεις στάθμευσης είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην παραλία Βοτσαλάκια, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι. Ήταν μια παροχή που έλειπε από την παραλία Βοτσαλάκια, την οποία εύχομαι να χρησιμοποιήσουν οι συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Πιστεύω πως είναι καθήκον μας να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες δυνατότητες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία».
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε: «Η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά. Η τοποθέτηση συστήματος για την άμεση πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία Βοτσαλάκια είναι μια αξιέπαινη ενέργεια, η οποία έρχεται να ενισχύσει τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κίνηση να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία Βοτσαλάκια. Όλο τον χρόνο καταβάλλουμε προσπάθειες υλοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να είμαστε κοντά στα άτομα με αναπηρία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια».
Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, επεσήμανε: «Το «Seatrac» είναι ένα καινοτόμο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα Ατόμων με Αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα. Η χρήση του είναι εύκολη και πλέον δίνεται η αυτονόητη δυνατότητα της πρόσβασης στη θάλασσα της πλαζ Βοτσαλάκια τους καλοκαιρινούς μήνες για όλους. Έχουν ήδη προβλεφθεί θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ πολύ κοντά στη παραλία και μέσω του ειδικού διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου καταλήγουμε στο σύστημα «Seatrac». Ως Δήμος έχουμε πάντα στις προτεραιότητες μας τα ΑμεΑ και τις απαιτούμενες αλλαγές της πόλης μας, ώστε να είναι γίνεται ολοένα πιο λειτουργική και εύκολα προσβάσιμη για τα ΑμεΑ».
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε σε δήλωσή της:«Το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια «Seatrac» είναι μια σπουδαία υποδομή που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση άμεσα και εύκολα στη θάλασσα. Είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε υπηρεσίες με επίκεντρο τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, καθώς ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε τα ΑμεΑ. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε να λειτουργήσει η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου, η οποία παρέμενε επί 16 χρόνια κλειστή και πλέον πραγματοποιούνται προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο. Χαίρομαι που δίνουμε την ευκαιρία για άμεση πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία Βοτσαλάκια, στην οποία βέβαια ανά τακτά χρονικά διαστήματα υλοποιούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις για να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της πόλης μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter