Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Propeller Club-Port of Piraeus : Στους στους Βουλιαράτες της Β.Ηπείρου η παράδοση λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου της μειονότητας

0Photo37

Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης έγινε την Παρασκευή 10/5/2019, το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Β.Ηπείρου, από τον πρόεδρο του Propeller Club-Port of Piraeus και Υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργο Ξηραδάκη καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η παράδοση λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου της μειονότητας.
Η αποστολή του Propeller Club-Port of Piraeus αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Ξηραδάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Κωστή Φραγκούλη, Λάμπρο Χαχάλη, Κώστα Ρόκκο και Νίκο Μαρματσούρη οι οποίοι ταξίδεψαν από τον Πειραιά προκειμένου να παραδώσουν το λεωφορείο 24 θέσεων για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας του Δήμου Δρόπολης.
Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, υποδέχτηκαν τους ανθρώπους του Propeller Club με ενθουσιασμό, ευχαριστώντας τους για την ευγενική τους χορηγία η οποία έδωσε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημά τους.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της «Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41» κ. Γεώργιου Σούρλα ο οποίος υπέβαλε αρχικά το αίτημα στον πρόεδρο του Propeller Club του Πειραιά κ. Γεώργιο Ξηραδάκη για την αγορά του εν λόγω σχολικού λεωφορείου.
Σύσσωμη η Ελληνική κοινότητα του Δήμου Δρόπολης και πλήθος μελών των Βορειοηπειρωτικών σωματείων της περιοχής παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπου σε κλίμα εθνικής ανάτασης εκδήλωσαν τη βούλησή τους να διατηρήσουν ζωντανές τις εθνικές τους ρίζες και τη σχέση τους με τη μητέρα πατρίδα.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα η οποία φόρτισε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ξηραδάκης αναφέρθηκε στη δράση του Propeller Club τονίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του σωματείου αναδεικνύοντας παράλληλα, την ευαισθησία των μελών του στον τομέα της παιδείας και όσων την υπηρετούν.
Επίσης ο κ. Ξηραδάκης έκανε ειδική μνεία στους αγώνες της Ελληνικής μειονότητας της Β.Ηπείρου όπου υπό αντίξοες συνθήκες, αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή.
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του «Συλλόγου Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων» κ. Γιώργος Σούρλας ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του Propeller Club-Port of Piraeus για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των ανθρώπων της περιοχής, ευχόμενος στον κ. Ξηραδάκη κάθε επιτυχία στο έργο του και στην προσπάθειά του για εκλογή στην Ευρωβουλή.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση είχε προηγηθεί το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στους Βουλιαράτες με συντονιστή τον Επικ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα και συμμετέχοντες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εξέτασαν και ενημέρωσαν όλους τους μαθητές αλλά και τους κατοίκους του χωριού. Παρόντες επίσης ήταν και ο τέως υπουργός Αντώνης Φούσας, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και άλλοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter