Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σταθάκης: Μέχρι τέλος του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί χάρτες

statha210

Στην προσπάθεια υπέρβασης των πολλών εμποδίων στη διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου αναφέρθηκε μιλώντας στον Ρ/Σ Πρακτορείο FM ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Για να προχωρήσει η κατάρτιση του Κτηματολογίου από το 25% που το παραλάβαμε στο 95%, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η αποτύπωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών» τόνισε και συμπλήρωσε: « Η εμπειρία από τους δασικούς χάρτες, που τους παραλάβαμε στο 1% και σήμερα έχουν φθάσει στο 49% ενώ μέχρι τέλος του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, μας έδειξε ότι τελικά τα προβλήματα σε πολύ δύσκολες περιφέρειες, όπως είναι η Πελοπόννησος, ήταν περιορισμένης έκτασης -δεν ξεπερνούσαν το 2%- και αντιμετωπίστηκαν με διαδοχικές ρυθμίσεις που κατοχύρωσαν κεκτημένα δικαιώματα και γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με οδηγό αυτή την εμπειρία από τους δασικούς χάρτες, θα βρεθούν λύσεις και θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν, βήμα προς βήμα, τα όποια προβλήματα στο Κτηματολόγιο». Επισήμανε δε, ότι η αποτύπωση και επικύρωση των δασικών χαρτών, η χάραξη γραμμής των αιγιαλών και η κατάρτιση του Κτηματολογίου αποτελούν ένα σύνολο πολύ μεγάλων μεταρρυθμίσεων» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter