Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΠΑ.ΠΕΙ- ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ- Ινστιτούτου Λιμενικής κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»

0ΠΑΠΕΙ

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο Επιστημονικής Εκδήλωσης με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία», που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ».


Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Πρύτανης Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος, εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και εκ μέρους του Ινστιτούτου «ΕΞΑΝΤΑΣ» ο Πρόεδρος του και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Σωτήριος Θεοφάνης.
Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την έρευνα και την εκπαίδευση, στο εξελισσόμενο περιβάλλον της Λιμενικής Βιομηχανίας, των Εμπορευματικών Μεταφορών και της Εφοδιαστικής, αλλά και συναφών τομέων όπως η ναυπηγοεπισκευή και η περιβαλλοντική και ενεργειακή διάσταση των παραπάνω κλάδων, με την εξασφάλιση ουσιαστικών συνεργειών μεταξύ των τριών φορέων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Αναπλ. Καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης, ενώ στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης και πλήθος διακεκριμένων στελεχών της Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, της Ναυτιλιακής & Λιμενικής Κοινότητας και του Λιμενικού Σώματος.
Η παρουσίαση της Τριμερούς Συνεργασίας έγινε από την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθύντρια του Τομέα Θαλασσίων & Αεροπορικών Μεταφορών, Περιβαλλοντικών και Οικονομικών Θεμάτων του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ κα. Μαρία Μποϊλέ, ενώ ο Πρύτανης Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο Διευθυντής του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΕΞΑΝΤΑΣ» αναφέρθηκαν στην προοπτική συμβολής των φορέων τους στην υλοποίηση του περιεχομένου της πρωτοποριακής αυτής συμφωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter