Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge

52666663 3028564307169360 214686813623681024 n

Με μία σπουδαία τελετή βράβευσης των διακριθέντων ερευνητικών προσπαθειών, ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στη Στοά του Βιβλίου "Αίθουσα Λόγου", παρουσία του Ολλανδού πρέσβη στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ (Gaspar Veldkamp), του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθ. Ιωάννη Γκόλια, και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

Ο διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break - Even Consulting.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας BreakEven Consulting, Δρ. Μάρκος Μαργαρίτης, ο διαγωνισμός Καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge, γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και την έρευνα που παράγεται σε αυτά, με την πρακτική εφαρμογή στη βιομηχανία.

«Για εμένα προσωπικά, αλλά και για το σύνολο της εταιρείας, το συγκεκριμένο εγχείρημα πρέπει να αποτελέσει οδηγό στην προσπάθεια γεφύρωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία, σημείο στο οποίο, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΒΕ λειτουργεί μετασχηματιστικά».

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν ιδέες, από έξι (6) Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, με περισσότερους από εξήντα (60) συμμετέχοντες ερευνητές, Πανεπιστημιακούς, φοιτητές και ερευνητικές ομάδες, ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία. Οι ιδέες αφορούσαν σε όλα τα στάδια της αλυσίδας μιας γαλακτοβιομηχανίας από την κτηνοτροφία, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα & ασφάλεια, την παραγωγή και διεργασίες, τον σχεδιασμό του προϊόντος έως και τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών».

Ο κ. Μαργαρίτης τόνισε πως τα ίδια τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναδεικνύουν τη δυναμική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ερευνητικό οικοσύστημα της χώρας μας, γεγονός που δημιουργεί ένα παράθυρο ευκαιρίας στο κρισιακό περιβάλλον των τελευταίων ετών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter